Yields: 2 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 5 Mins Total Time: 10 Mins
Gdy upały nam doskwierają, a próbujemy jeść zdrowo, koniecznie powinniśmy wypróbować przepisów charakterystycznych dla krajów śródziemnomorskich. W mojej kuchni zagościł makaron z domowym pesto. Przygotowanie jest bardzo szybkie, a do tego wbrew pozorom takie danie nie jest wcale drogie, gdyż ilość sera Grana Padano, który do najtańszych nie należy, używamy niewiele, za to smak jest niesamowity.
Ingredients
Instructions
- Makaron ugotuj al dente. Migdały lekko upraż na suchej patelni.
- Do kielicha blendera wrzuć liście bazylii razem z gałązkami.
- Dodaj oliwę, sok z cytryny, czosnek, starty na tarce ser, migdały i przyprawy.
- Składniki na sos zmiksuj.
- Gotowy sos dodaj do ugotowanego makaronu i wymieszaj.
- Podawaj z startym na tarce serem i listkiem bazylii.